Ο δωρητής του πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων, Ιωάννης Παντελιδάκης, ιατρός, από τα Τρίκαλα.

Τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Ελ. Βενιζέλου, δωρεά του κ. Παντελιδάκη, από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο.

Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για κάποιον γιατρό από τα Τρίκαλα που πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό στο Δήμο Ρεθύμνου για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Είναι ώρα, πιστεύω, να δούμε τι πραγματικά έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση.

Στα Τρίκαλα, εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σαν ιατρός ο κ. Ιωάννης Παντελιδάκης, χειρούργος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές των Τρικάλων. Ο κ. Παντελιδάκης είναι ρεθεμνιώτικης καταγωγής (από την Κοξαρέ) που βρέθηκε να ασκεί την ιατρική επιστήμη στα Τρίκαλα. Είναι από τους μεγαλύτερους δωρητές του Δήμου Τρικκαίων, αφού πέρυσι έκανε δωρεά στο Δήμο το ποσό των 5.5 εκ. ευρώ για την ανέγερση μιας πρότυπης σχολικής μονάδας κι ενός συνεδριακού κέντρου. Πριν από λίγους μήνες έγιναν στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων τα αποκαλυπτήρια ενός αδριάντα του Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου, παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, ύψους 2,5 μ. το κόστος του οποίου επωμίστηκε εξ’ ολοκλήρου ο κ. Παντελιδάκης.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο κ. Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη μας. Συναντήθηκε με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαμογιωργάκη και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του. Ο κ. Χαμογιωργάκης, έκλεισε ραντεβού με τον κ. Δήμαρχο, παρόντος του κ. Νίνου. Εκεί, στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Παντελιδάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του. Είπε ότι διαθέτει 7 εκ. ευρώ για να τη λειτουργία ενός ιδρύματος, στη μνήμη του πατέρα του, που θα ονομάζεται «Παντελιδάκειο ίδρυμα». Σκοπός του ιδρύματος θα είναι να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους. Ο κ. Παντελιδάκης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Το 80% των καθαρών κερδών θα πηγαίνουν στις υποτροφίες και το 20% στο ταμείο του Δήμου. Όσον αφορά στην ανωδομή, θα προτιμούσε να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, χωρίς όμως να επιμείνει σε αυτό, αφήνοντας στο Δήμο την πλήρη εκμετάλλευσή της.

Οκ. Δήμαρχος του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει το έργο αφού το κόστος του είναι μεγάλο και τα 7 εκ. ευρώ δεν επαρκούν. Ο κ. Παντελιδάκης του είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ανεξαρτήτως ποσού. Ο κ. Δήμαρχος του αντιπρότεινε άλλο έργο, αλλά ο κ. Παντελιδάκης είπε ότι ήθελε να είναι σε κεντρικό σημείο.

Έτσι, τελείωσε η συνάντηση και ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον υποψήφιο δωρητή των 7 εκ. ευρώ, μια σειρά από χάρτες του Ρεθύμνου, κι ο γιατρός αναχώρησε για τα Τρίκαλα.

Έτσι έχει ως τώρα αυτή η υπόθεση. Τα ερωτήματα για τη στάση του πρώτου Δημότη της πόλης πολλά και οι εξηγήσεις που απαιτούνται περισσότερες…

* Παρακάτω υπάρχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις εφημερίδων των Τρικάλων για τη δράση του κ. Παντελιδάκη.


http://new.trikalacity.gr/art/o-giatros-ioannis-pantelidakis-ekplissei-thetika-gia-akomi-mia-fora-ta-trikala

http://www.e-enimerosi.gr/article/1522/

Σχόλια

Ο χρήστης MANOLIS είπε…
Αν καταλαβαίνω σωστά, το Ρέθυμνο έχασε μια δωρεά αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Φυσικά κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υγειονομική έκθεση των εστιατορίων του Ρεθύμνου του 1902

Πολιτικοί αχυράνθρωποι.

Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά στο πέρασμα του χρόνου